söndag 21 mars 2010

Vilka härliga dagar

Vilka härliga dagar jag har haft. Hade ju tagit semester torsdag+fredag för att åka på Gränslöstlägret men det blev ju tyvärr inställt. Då kom Anki på en lysande ide och det var att jag skulle komma ner till henne i Skåneland(som inte hade någon snö) och träna heldagar torsdag+fredag med henne och Bettan och så blev det. Jag åkte ner i onsdags kväll, på torsdagen lade vi först ut spåren på Revinge och medan dom låg till sig körde vi uppletande. Qvittra har ju inte spårat på 4 månader och jag trodde att vi kunde fortsätta där vi slutade i november men så var inte fallet. Hennes matte är inte helt snäll måste jag erkänna, när jag lade ut spåret hade jag Ester med som förledningshund och spåret var på ett ställe där det rastas mycket ( jag har lagt spår där innan och hundarna har alltid haft problem). Kan säga att det var inte många meter som var rätt,(och inte visste jag hur jag hade gått heller) första pinnen fick hon i bakspår, efter ett tag selade vi av och gick till bilen. Uppletandet hade min lilla Qvittra i alla fall konserverat, så det gick bra. Sedan körde vi till Veberöds bk och åt först lunch och sedan traglade vi lydnad. Är väl nöjd med det mesta, jag går inte in i några detaljer för då blir detta blog stycke så oändligt långt. Men vi fick verkligen nöta på vissa bitar och det var toppen, tack Anki och Bettan för att ni stog ut med mig. Här kommer tre filmer på fria följet, krypet och skallet.
http://www.youtube.com/watch?v=JTkbTSsj8po
http://www.youtube.com/watch?v=BdM85GBit4M
http://www.youtube.com/watch?v=iWwa-xPLDEQ
Fredagen började med spårarbete på en annan del av Revinge och då hade jag lagt lite korv i spåret och ingen förledningshund, och detta gick mycket bättre, inte perfekt men helt ok. Vi hoppade över uppletandet och åkte till en grusplan för att köra platsliggning med skott som alla hundarna fixade perfekt Sedan bar det av till Veberöd för ett nytt lydnadspass, och ännu mera nötning (så nyttigt det är med två riktigt kritiska människor som tittar med hökögon) Här kommer lite bilder från lydnaden. Det är Bettan och Gandalf, Anki och Astrid och Jag och Qvittra som är med på bilderna.
http://picasaweb.google.se/fia.ahlstroem/TraningHosAnki1819Mars2010TillBloggen?feat=directlink
När jag kom hem vid 20.00 tiden på fredags kvällen så hade jag fått meddelande om att båda spårtävlingarna nästa helg är inställda, så nu är det tävling först om tre veckor (om jag kommer med)


Tusen tack Anki för supergod mat och för logi, men framför allt för att du är du och är en så bra kompis på alla sätt och vis. Sedan var det mycket roligt att få träna med Bettan, vi har aldrig tränat tillsammans men jag tyckte i alla fall att det funkade jättebra.


Kolla in Qvittra's framben efter detta hopp, det är knappt att jag vågar träna hopp igen .


Lördagen var det Walk-up träning, och jag trodde att Qvittra kanske skulle vara lite mör efter att ha arbetat i dagarna två, men icke sa nicke, hon var mer gasad än vanligt, troligen kom hon ihåg träningen från förr gången. Så jag hade fullt upp med att hålla henne tyst och att hon skulle vara vid min sida. Hon fick inga markeringar till en början utan jag skickade henne på linjetagen i stället, och det tyckte jag att hon gjorde helt ok, förrutom att hon BYTA DE hej vilt ALLA gångerna - nu vet jag i alla fall vad jag skall traggla framöver.
Här kommer bilder från dagen, helt oredigerade.
http://picasaweb.google.se/fia.ahlstroem/WalkUpTraning20Mars2010?feat=directlink


Var det någon som tycker att jag har stora öron ;-)


Idag söndag blev det en lång sovmorron och nu i eftermiddag har jag spårat med Qvittra, och detta spårarbetet är jag såå nöjd med, det kändes nästan som om jag var ute och spårade med Ester. Det var massor med färsk älg och rådjurs skit som hon inte brydde sig det minsta om.
Vi körde även en korridor med uppletande och med små föremål, som funkade bra.

Tack och hej (från en nöjd med trött matte)

måndag 15 mars 2010

13 ÅR i dag

Idag den 15 mars 2010 fyller min STJÄRNA Ester 13 år. Tänkte att jag skulle sätta in några kort på henne, det blev rätt många kort. Vi har ju upplevt så otroligt mycket tillsammans hon och jag, och jag måste erkänna att jag blev lite rörd och en liten tår föll när jag sitter och tittar på alla fina foton. Jag tänker inte bli långrandig utan bilderna får tala. Precis hemkommen från uppfödaren, här visste jag inte att denna lilla krabat skulle bli SE BCH, NORD LCH, SE VCH, SM vinnare 2006, Årets Spårhund 2005, 4:a på Nordiska mästerskapen 2006 mm.SM vinnare 2006 i spårhundsgruppen, vilken dag, jag kommer att minnas den så länge jag lever(det blev 6 SM starter på rad år 2003-2008) Foto BosettiÅrets spårhund 2005 (snitt på 5 tävlingar), här bevisade Ester att det inte var en engångsföreteelse att hon gjorde bra ifrån sig.Nordiska mästerskapen var vi med i (Danmark och Finland) två gånger med en 4:e placering som bäst.Här var jag, Catta och Helena och tävlade elit lydnad i Norge och alla tre fixade 1:a pris och blev NO LCH. Jag och Ester var med på 3 SM i lydnad (2004-2006) varav vi gick till final 2005. Jag var också över i Danmark och fick ett 1:a pris där också = NORD LCH
Här är jag och Ester överst på prispallen på en tävling i Karlskrona(som för övrigt är vår favvo tävlingsklubb), och alla som har följt oss genom åren kommer nog ihåg dom prickiga stövlarna En härlig bild på Ester när hon hoppar, här är hon 9 år
Detta var något som Ester älskade, att få kampa med tungapporten, tyvärr blir det inte så mycket av det nu, hon har inte den kraften längre.
Detta kännetecknar också Ester, hennes härliga hopp.(Foto B.Johansson)
Vi började ju vår karriär med jaktträning, men eftersom det var något som gick snett någonstans på vägen och Ester inte var helt glad i att gå i vattnet så fick vi sluta den, men ett 1:a pris i ukl fick vi till i alla fall. Vi var även med på en del praktiska jakter och där var hon en klippa.
Jag hoppas att Ester får vara så frisk och pigg som hon är idag ett bra tag till, hon hör lite sämre och synen är inte den bästa men annars så hänger hon med på allt.
Tack och hej

söndag 14 mars 2010

Lydnad och Samträning

Då var det dax igen för en rapport om hur veckan har varit. Har nästan gått lite på moln efter lördagens walk-up träning, härlig känsla. Vårat lydnads träningsgäng hade en liten träningstävling i tisdagskväll tillsammans med ett annat träningsgäng, mycket nyttigt. Man tror att momenten sitter men det kunde jag konstatera att det gjorde dom inte alls. Så nu gäller det att lägga på ett kol för jag har kommit med på en högre tävling i slutet av mars (om den nu blir av, men jag har i alla fall fått ett PM). Så det blev lydnadsträning efter bilbesiktningen i fredags, har hittat grusplaner som det går utmärkt att träna på om det bara är ljust ute. I går lördag så var det samträning med SSRK som stog på schemat, vi fick nästan en lika underbar dag som förra helgen, tyvärr blev kameran kvar vid fika platsen. Vi var ett gäng som ville köra sök med vilt. Qvittra har inte varit i närheten av vilt på 7 månader!!(vi startade ju i nkl 1 augusti och efter det så körde vi bara bruks hela hösten) Innan provet i nkl så jobbade vi stenhårt på att Qvittra skulle ta allt vilt, hon var inte alltid överförtjust i trut, kaja, kråka mm. Så igår när det nu äntligen var dax igen med viltapportering så tänkte jag att nu skall vi testa hur det står till med vilthanteringen hos min lilla Qvittra, Vi lade ut ett sök med 8 vilt och vi var 6 stycken som skulle köra och jag körde som nummer 3. Och vad skall man säga, jo att nu får man sväva på moln ännu en vecka, min lilla hund hon gick som tåget, söker djupt, nära, brett och i mitten med en härlig intensitet och alla avlämningar satt som en smäck. Herre gud så skön, nu känns det som att jag kan släppa nojan över att hon inte skulle hämta allt vilt. I dag söndag har jag varit ute och kört igen ett riktigt ordentligt lydnads pass.

Tack och hej

söndag 7 mars 2010

Walk-up träning

I går så var jag och Qvittra på en Walk-up träning. Och vilken dag vi fick. Strålande solsken, lite snö över skaren(så att det inte blev halt) och ca 14 trevliga hundar+förare som tränade tillsammans från 10.00-14.00. Vi delade in oss i två gäng, så antingen körde man hund eller så var man funkis. Först började vi med att alla tog ut sina hundar och så gick vi och la ut memoris på tre olika ställen. Sedan satte jag Qvittra i bilen för jag skulle kasta för första gruppen. Det är väldigt roligt att kunna se hur dom andra hundarna och förarna jobbar (det gör jag i alla fall inte jag när jag själv kör hund). Man gick på linje, med en skytt och kastare på båda sidor + en kastare som kastade bakåt. Sedan hade vi en som talade om när man skulle stanna och vilken dummies man skulle ta. När första gänget var klara så var det fika och sedan gjorde vi lika dant. En sak som jag märkte med Qvittra var att hon såg först vänster skytten+kastaren och var ju helt övertygad om att allt skulle hända där, så det tog ett tag innan hon förstog att det lika gärna kunde hända något på höger sidan. Hon skötte sig bra tycker jag, tror att hon markerade alla dummisar som kastades så jag är allt lite imponerad över att hon höll ihop det så bra hela passet. Hennes två första dummisar var sådana att det kastades en framför som hon inte var till henne, utan vi fick vända om och ta bakåt dummisar ( det var toppen, för hon är allt lite het min Qvittra, kan undra om detta var en medveten handling av Marre som var vår linjeskötare) I början hade jag kortkopplet på men efter ett tag tog jag av det och det känns inte som om hon har några tendenser till att knalla. Det finns två saker som jag måste jobba med och det är fotgåendet och att det kommer ett litet, litet ljud ifrån henne precis när vi skall börja röra oss. Inget när hon sitter och väntar eller när hon ser någon annan hund jobba, jag tror att jag märkte något liknande förra året när skendräktighets perioden var, och det är nu ca 2 månader sen hon löpte, så jag gör ingen större affär av det nu i alla fall. Det sista vi gjorde var att hon fick en markering framåt och när den var inne så skickade jag på en memoris(nu stog vi ju på ett helt annat ställe än vi gjorde när vi lade ut dom)och hon bara spikar den - gud vad hon är redig, jag är så glad över min lilla hund. Sedan avslutade jag med att skicka på en annan memoris nu när jag hade chansen och det hade gått ca 4 timmar sedan vi la ut dom, och vad tror ni hon gör, jo spikar den också, jippie.
Tack Eddie, Pia och Roy, Marre och Stina för att ni drog ihop detta, och jag längtar till nästa gång.



Här är hela gänget i från första gruppen samlade (foto Villafarmen.se)Här är gäng nummer två (foto Catta)

Rätt så läcker bild,med alla armar och snacka om att doggarna är uppmärksamma(foto Catta) Qvittra kommer och skall lämna av med en stoppsladd (foto Marre)



Här skickas Qvittra på ett bakåtskick (foto Marre).

Återigen en avlämning, där matte får ta till händerna för att få stopp på Qvittra (foto Villafarmen.se)

Ett annat utskick. (foto Villafarmen.se) Vi var tre stycken som fotade(Catta med min kamera, Villafarmen.se och Marre)

Jag lägger ut länken till mina foton här.

http://picasaweb.google.se/fia.ahlstroem/WtTr6310?feat=directlink

Här nedan är en filmsnutt från Qvittras markering+skicket till memorisen

Tack och hej