måndag 31 maj 2010

Jaktkurs för Annika Christiansen

Denna helg har jag varit hos Camilla och Martin i Nödinge på en jaktkurs för Annika Christiansen från Danmark. Tack snälla ni för att jag fick komma och för en super- duper helg. Jisses så bra det var, en mycker duktig instruktör, trevliga människor och hundar, fast att dom flesta var flattar;-), underbar mat och riktigt tur med vädret, kan det bli bättre.

Qvittra har skött sig mycket bra, dom små ljud som jag varit lite orolig för innan var helt bortblåsta(jag är så lycklig över detta)och tipsen jag fick var att lägga upp övningar så att Qvittra inte skall springa så mycket utan använda sin hjärna lite mer. Vi fick göra många olika övningar som jag skall försöka att memorera, och även tips på ett annat sätt att träna in stopp signaler. Skall testa detta.

Vi delade in oss så att 7 st "unga hundar" gick på förmiddagen och 6 ökl/ekl hundar gick på eftermiddagen.
Jag var med i "unga hundar" gruppen.
Det var ett bra upplägg, men jag hoppas att det blir en dag till nästa gång, skulle ha viljat köra lite mer vatten.

Hoppas att det blir en uppföljning på detta, längtar redan dit.

Jag fick tag i Helen med lilla Vinna(Qvittras halvsyster)i torsdags när jag kom på att hon kanske bodde i närheten, dom kom och var med och lyssnade och lärde sig en massa nytt. Vilken härlig liten tjej Vinna är, och så otroligt lik Qvitta i både utseende och sätt. Där tror jag att Helen har fått något riktigt bra att jobba med.Visst syns det att dom är halvsyrror !Här är ett underbart foto på Vinna, hade inte tvekat en sekund på att smuggla med henne hem, men jag får väl tänka på Helen, tror att hon behöver sin hund just nu.

Förra helgen hade vi prova på läger på klubben, men jag får se om det blir något bloggande om detta.

Här kommer lite bilder från jaktlägret
Jaktkurs för Annika Christiansen maj 2010


Tack och hej !

måndag 17 maj 2010

Himmels kuppen 2010

Kom hem igår kväll efter en härlig semester i Karlskrona, semester och semester det kan man ju diskutera.
Tack alla i Karlskrona brukshundklubb för ännu en superbra Himmels kupp, ni är otroliga som får till det år efter år.

Innan jag fortsätter måste jag bara säga en sak.

SUPERMEGA MÅNGA GRATTIS TILL ANKI OCH ASTRID som bara är så jäkla bra och gjorde en ruskigt fin tävling i går, dom fixade till 627,75 poäng och är nu klara för SM i Bollnäs. Jag försökte att coacha dom på bästa sätt, och var lika trött efter som om jag tävlat själv. Så nu får coachen hänga på uppåt landet i augusti, åh så roligt det skall bli.



Nu till min lilla tripp, jag åkte iväg redan i tisdags för att ta det lite lugnt och bara götta mig. Hela mitt lydnads gäng från Halmstad skulle komma och tävla , och även Anki.

På onsdagen började folket att komma, Anki kom och skulle sova i min vagn, Jenny och Fredrik dök upp och även Tina och Christer hittade fram så småningom.

Torsdagen var det elit spår som gällde. Anki och Astrid gjorde en bra tävling och fick ihop 600,25 poäng och kom två. Även Fredrik och I-or gjorde bra ifrån sig och satte person bästa. Vill bara skicka ett extra grattis till Mia och Della som gjorde en supertävling på 628 poäng och fixade till sin SM biljett, det är alltid lika roligt att se dom på plan.

Så kom fredagen och då skulle jag och Qvittra göra debut i lydnadsklass 1.
Jag har ju sagt att jag aldrig skall tävla i lydnadsklass med henne men eftersom vi inte fixade att bli uppflyttade till elit spår så att det gick 30 dagar mellan tävlingarna så fick det bli så här.

Och det gick riktigt bra, 191.5 poäng fick vi till. Vi vann klassen och även ett vandringspris till bästa procentuella lydnadshunden i alla klasser.



Här kommer en film från tävlingen




Betygen såg ut så här:
Platsliggning 10
Tandvisning 10
Linförighet 9
Läggande 10
Inkallning 9,5
Ställandet 9
Apportering 10
Hopp 10
Helhet 10

Även Jenny och Ruffe gjorde debut i 1:an och gjorde det riktigt bra dom också, tyvärr nollade Ruffe läggandet under gång(det blev ett missförstånd mellan dom) och dom slutade på retliga 159,5 poäng.

Fredrik och I-or fick till et 1:a pris, och Christer och Falco nollade inget moment.

Lördagen var jag med och vallade sökrutan sedan blev det en lugn dag, Anki kom på eftermiddagen hon hade varit hemma och vänt.


Här är hela gänget samlat på lördagskvällen utanför min husvagn.


Så kom sista dagen och då var det elit spår igen och jag skulle coacha, och det var här som min kära träningskompis Anki och hennes malle Astrid slog till ordentligt, så fint dom utförde hela tävlingen, jag är så glad och stolt över dom.

Även Fredrik och I-or gjorde en bra tävling med en riktigt fin lydnad(har inte sett att I-or gått så bra på träning ens)med dom föll på målsnöret som var uppletandet.

Efter prisutdelningen så åkte vi hemmåt, och var väl hemma vid 22-23 tiden och då stupade jag i säng.
Har semester idag, har lärt mig efter ett antal år att det kan behövas, så jag har precis avslutat 7 maskiner tvätt.

Nu hoppas jag att det blir en lugn vecka, för nästa helg har vi prova på läger på klubben som jag är med att ordna.

Här kommer lite foton från helgen
Himmels kuppen 2010 (till bloggen)


Tack och hej !

lördag 8 maj 2010

Vilken hund jag har




Idag har jag och Qvittra gjort debut på workingtest i öppen klass, och på vilket sätt hon gjorde det. Qvittra vann klassen (av 15 stycken)på 77 poäng (77%) och har därmed fått sin 1:a uppflyttnings poäng till elit(man måste ha två stycken för att gå vidare)

Det skulle även koras en hallandsmästare och där gick dom tre med högst poäng från öppen och elit klass vidare till en final, och gissa om jag blev paff när jag fick reda på att vi skulle vara med där.

Finaluppgiften var ett linjetag över en bäck och när den var inne så sköts och kastades det direkt en markering, denna uppgift blev alldeles för svår för min oerfarna hund som knappt har skickats på ett dolt linjetag innan detta WT. Jag fick henne över bäcken men sedan var det stopp, försökte att stoppa och dirigera dit henne men det fixar hon inte ännu, så efter något försök så försökte jag kalla in henne(det var inte det lättaste för min tösabit tyckte inte att hon var redo för det)

Ett stort GRATTIS til Marre och Tobbe som vann mästartileln.

Här kommer en liten beskrivning av dom olika stationerna(jag anger inga metrar för jag är så usel på att uppskatta detta)
Jag nämner bara på ett ställe att fotgåendet inte var bra(har ni hört det förr?)

STATION nr 1 = 18 poäng (här var det två stycken som fick högre poäng än oss)
Två linletag till samma punkt, när den första är på väg in så skjuts det och kastas en markering åt andra hållet som inte skall hämtas, utan man skall skicka ut på det andra linjetaget.
Detta fixade Qvittra rätt så bra, fick blåsa och dirigera henne på ett ställe.

STATION nr 2 = 14 poäng
En dubbel markering på någon typ av fält, där den först kastade (den långa) kom långt åt höger(med en liten pöl mellan dummisen och oss)och den andra korta kom framför oss.
Här började Qvittra att gå på den långa men ändrade sig och tog den korta som inte var helt lätt att hitta. När jag sedan skickade henne igen så for hon ner i pölen istället för att gå runt om och när hon kom upp så visste hon inte alls var varken hon eller dummisen var, men på något konstigt sätt så hittade hon ändå den till slut, har ingen aning om hur det gick till.

STATION nr 3 = 9 poäng
En dubbel markering i vatten där den första kom i en massa konstig liggande vass och den andra på blank vatten.
Här smög sig Qvittra fram en liten liten bit under hela tiden det kastades, den första på blank vatten spikade hon men la den tyvärr precis framför mig och skakade sig, den i vassen fick jag göra någon typ av dirigering till.

STATION nr 4 = 17 poäng (här fick vi den högsta poängen)
Här skulle man göra en dirigering och på vägen in så sköts och kastades det en markering som skulle hämtas in efter att dom lämnat av dirigeringen.
Jag fick rätt så lätt upp henne till dirigeringen, och sedan har hon ju full sula hem så hon såg inte att det kastades en markering, men jag tror att hon hörde åt vilket håll skottet gick åt, detta såg jag och tänkte att jag måste göra ännu en dirigering, hon for förbi en liten bit men vände rätt snabbt och fick hem den.

STATION nr 5 = 19 poäng (här var det vi och en annan som fick dom högsta poängen)
En dubbel markering i en boke-backe med stora stenar.
Detta löste Qvittra på ett utmärkt sätt, nästan så att man fick ståpäls. Här visade hon att man både kan springa fort och ändå ha näsan på.

Behöver jag säga att jag är så stolt över Qvittra (och min) insats idag.
Men nu blir det inga fler WT:n på ett bra tag, måste jobba med dom bitarna som inte funkar.

Tack och hej

måndag 3 maj 2010

Träningshelg-bruks



Här är en länk till fotona, klicka på den lilla bilden.
Träningshelg 1 maj 2010


Det har varit en aktiv vecka kan man säga, kom ju hem förra söndagen med mina två elit hundar (Ester och Qvittra) och har ju svävat lite på moln sedan dess.

Skulle ha tränat lydnad med gänget i måndags men hoppade det, både jag och Qvittra behövde nog vila oss en dag,

Tisdagen var det samträning med SSRK och vi fick till en bra träning, gick i en fyrkant och skickade på linjetag och sedan även markeringar.

På onsdagen flexade jag ut klockan 12 för jag och Stina skulle åke ner till Anders C för privat träning i jaktlydnad det blev även lite linjetag. Så nöjda jag och Stina var når vi åkte hem, våra tjejer hade skött sig utmärkt och jag fick höra igen hur Anders tänker och blev påmind om allt han sa i sommras, vilket dåligt minne man har. Nu skall det bli ordning och reda skall ni veta. Tack Anders för att du både ger ris och ros och tack Stina för att du frågade mig om jag ville följa med.

Sedan kom torsdagen och då skulle vi ju börja vår träningshelg som vi har två gånger om året. I det gänget är det jag+Qvittra, Anki+Astrid, Lennart+Wivan, Britt-Marie och Inge+Ludde, Mia+Melker, Karin+Flisan och vi har haft det mycket bra. Vi träffades på nya klubben i Halmstad och på torsdags kvällen blev det lite grille.

På fredagen började vi med spår och upplet, och jäkla va det regnade, Mia hade lagt upptag i "S" åt Qvittra, och jag kan säga att det gick fullstänndigt åt pipan, Qvittra valde för det mesta rätt och sedan vände hon och bakspårade men hade väldigt svårt att hålla något spår så hon kom aldrig fram till lekplatsen. Melker gjorde likadant och när vi sedan pratade med dom andra så var det ungefär på samma sätt för alla(utom för Ludde som hade gått super). Det var bara att bryta ihop och komma igen. Uppletandet gjorde jag som ett tävlings, där jag inte visste var dom låg och här var Qvittra riktigt duktig, förutom på stigen där det var huller om buller. Sedan åkte vi till klubben, åt lunch och sedan tränade vi lydnad. Detta pass ägnade jag åt lydnads klass 1, det mesta gick bra, men inte läggandet under gång där var Qvittra inne i något framåtsändande tänk. På kvällen beställdes det pizza.

Lördagen började ungefär på samma sätt, fast nu gjorde jag lättare upptag. Qvittra fick se när Lennart gick ut en raksträcka och la varannan apport och satte varannan snitsel. Dessa upptag gick mycket bra, efter fyra åt rätt håll så fick Qvittra spåra som vanligt till dom två sista, härligt. Uppletandet gjorde jag på samma sätt men satte på koppel på transporterna och hon gick om möjligt ännu bättre detta pass. Tillbaks till klubben och då hade det börjat att regna ordentligt så vi hoppade över lydnaden och vilade lite i stället inför ostbrickan som jag bjöd på för vår uppflyttning.

Söndagen vaknade vi och solen sken, så härligt. Då körde vi två pass lydnade var och började med en platsliggning med skott, på det först passet så körde jag igenom hela elit lydnaden, lite för att se var vi står, och det andra passet tragglade vi på det som behövdes tragglas (läggandet i inkallningen, framåtsändandet, krypet,skallet)Efter detta tog vi en gemensam lunch och bestämde datum för nästa träff(i oktober)sedan packades det ihop och husvagnarna rullades iväg. Tusen tack till alla i detta lilla gäng, det är så roligt att träffa er och följa med i utvecklingen, trevliga är ni ju också för den delen ;-).Och ett speciellt tack till Anki för att du finns och hjälper och stöttar mig i allt, jag har sagt det förr - utan dig hade jag aldrig kommit så långt med mina hundar som jag har gjort.

Idag måndag har jag semester och skall bara lata och vila upp mig. På lördag så är det WT som gäller.

Tack och hej