söndag 22 maj 2011

vecka 18, 19 och 20

Dirigeringskurs

Den 6 maj åkte jag upp till Sämsholm i trakterna av Herrljunga för att vara med på en dirigeringskurs för Karin Friberg i dagarna två.Det skulle varit land på lördagen och vatten på söndagen, men eftersom det var så varmt blev det lite blandat båda dagarna. Jag hade aldrig träffat henne innan men hade hört en massa bra saker, så jag tänkte att ibland får man chansa, sedan tänkte jag att dirigering kanske skulle passa Qvittra, det är ju lite lugnare än markeringar och sök. Och vad rätt jag hade i båda fallen, Qvittra var riktigt duktig och Karin var en superbra instruktör. Jag hade det så otroligt bra hela helgen, bra instuktör, ett boende som jag nästan aldrig har upplevt i dessa sammanhang, det var så fräscht och fint, mega god mat, underbar natur, härliga kursdeltagare och vädret var med oss hela tiden. Vad mer kan man önska?? En sak som är säker det är att jag kommer att åka på någon annan kurs för Karin igen.
Tyvärr inga bilder från helgen.

Skulle varit med på SSRK's samträning på tisdagen men fick åka till tandläkaren och dra ut en tand i stället, hur kul var det ???

Helgen efter så var det dax för vårt lilla gäng med Anki & co att ha en träningshelg i Halmstad.
Det började med att vi var några som var med och lyssnade på Lasse Fält som hade ett föredrag på klubben, mycket bra och tänkvärda saker.

På fredagen så körde vi spår, uppletande och lydnad. Mia gick ut mitt spår som var ett klurigt och trixigt spår och det hade nästan blivit 3 timmar gammalt. Qvittra tog upptaget bra, sedan hade hon svårt att få fäste på det i början, men efter ett tag så gick det som tåget och hon löste alla svårigheter bra.
Uppletandet var i samma ruta som i påskas med en tät trä ridå i mitten, även denna gång hade hon svårt att gå rakt ut men nu började jag att styra henne mer och tillät inte en massa spring.
Lydnaden- körde igenom alla momenten och fick lite goa tips på vägen.

Lördagen's program såg ut så här- spårupptag, uppletande och jaktträning. Jag hade lagt 6 spårupptag, men eftersom Qvittra tog dom 4 första klockrent så blev det vanligt spår på dom två sista, även denna gång hade dom en liggtid på ca 2-2½ timma.
Uppletandet fick vi till i en liknande ruta och nu så gjorde Qvittra detta bra.
Jaktträning med Mia och Melker i väntan på det andra gänget, det tog lite tid för dom eftersom Lennart gick vilse .
När vi kom tillbaks så blev det lite eftermiddags sömn samtidigt som regnet öste ner och åskan dundrade över oss.

Söndagen bestod av lydnadsträning, denna gång nötte jag på inkallningen, framåtsändandet och krypet.

Vi har haft en mycket bra helg och det är ju så nyttigt att få köra igenom allt.

Här kommer en länk med bilder från helgen.
Träningshelg 13-15 maj 2011 med Anki & co -blogg-


I dag söndag den 22 maj var jag 5:e reserv i Kind och kom tyvärr inte med, så det blev en extra slappe- dag.

Tack och hej !
Länk

torsdag 5 maj 2011

Elitspår Borås 1 maj

Elit spår i Borås, detta var inte min och Qvittras dag. Det var lite stolpe ut på det mesta, men är ändå inte jätte deppad för när jag tänker tillbaks på tävlingen så var det ju inga katastrofer.

Måste bara gratta Bernt och Tjabo (Qvittra's halvbror ) som gjorde 607 poäng denna dag och helgen innan hade dom gjort 617 poäng = 612 poäng i snitt och är ju då klara för SM i bruks i Värnamo. HURRA, HURRA, HURRA vad det skall bli roligt att följa er på första SM:et.

Dagen började med att klockan ringde 04.00, hade både duschat/tvättat håret och gjort färdigt mackorna dagen innan så det var bara att packa ihop kläder och mat för en hel dag, ut med hundarna 05.00 och körde 05.30. Var framme en halvtimme innan som beräknat.

Drog startnummer 14 (av 16 stycken), började med platsen som gick bra 10-10. Mitt spår gick på Elfsborgs marker så efter ett tag åkte vi iväg dit och blev väldigt väl bemötta, som vanligt när det gäller den klubben.

Hade väl påsläpp ca klockan 11.15 . Återigen fixade Qvittra till en dubbeltia på påsläppet, härligt nu har vi tävlat 4 elit spår och fått dubbel tia på alla spår- påsläppen. Hon spårade riktigt bra hela tiden men missade tyvärr en pinne, men det är sådant som händer.

Tillbaks till klubben då var det ca 4 ekipage före mig på lydnaden.
Nedan är två filmer med vår lydnad, det är guld värt att det finns snälla människor som hjälper till att filma när man ber dom, tack snälla.
Kan bara säga att det var tur att vi blev filmade, för kollade man bara betygen så hade jag nog deppat ihop, men nu när jag tittar på filmerna så tycker jag att det ser rätts så bra ut ändå, långt ifrån klart, men en go bit på väg.

Fritt Följ : 7,5-8 (dk, studsar, ls, vp / hoppar på föraren, vp)
Inkallning : 8-5 (ligger ej / dk kraftigt, sitter vid läggandet)
Framåtsändandet : 0-0 (för kort andra sträcka /utför ej momentet korrekt)
Kryp : 5-5 (dk, tempo, hög bak, lättar / dk, hög bak, dåliga svängar, reser sig, nosar)
Skall : 8,5-7,5 (studsar, dk / studsar, dk)
Metall : 10-10
Tung : 10-9 (tempo)
Hopp : 8-8 (islag / islag)
Stege : ? / studsar)


http://youtu.be/WDCyk9OR0ig


http://youtu.be/E2N4retyGcA

Sedan återstod bara uppletandet, och nu var min lilla hund trött, jag tror inte riktigt att hon visste var hon skulle göra, och så hade hon kanske lite otur med vinden också, hon jobbade bra hela tiden ,men hittade bara två saker och fick 6-6 för det.

Tror att vi var klara vid 14.30 tiden så när vi väl fick börja jobba så var det intensivt.

Total summan blev bara 510,5 poäng men vi genomförde i alla fall hela tävlingen med en go känsla och roligt hade vi tillsammans.

Nästa tävling är om tre veckor om vi kommer med i Kind.

Tack och hej !