måndag 13 juni 2011

Ledsen, besviken och deppig

Ledsen, besviken och deppig är jag efter vår tripp i Elfsborg.

Helgen började så bra och slutade så dåligt, hur kan det bli på detta sett ?.

Fast att Qvittra hade fullt på specialen (och fick pris för bästa uppletande) så har jag svårt att glädja mig över detta.
För lydnaden gick rent åt skogen, vi fick inte ens ihop till certpoäng utan blev bara godkända.

Jag tycker nog att förutsättningarna var riktigt bra, lagom temperatur ute, lydnaden gick på söndagen och specialen på lördagen så Qvittra borde vara pigg och fräsch, snälla domare, perfect upplagd tävling, en god natts sömn, härlig stämning och många som man kände som var och tittade. Men icke att vi fick till det.

Qvittra började bra med ett fint fritt följ, och sedan gjorde hon inkallningen bra fram till dom sista 5 metrarna, då gjorde hon ett extra läggande. Vet inte om det var detta som gjorde att hon kom ut gängorna. För sedan var det inget som blev rätt i dom kommande tre momenten. Det enda som jag var nöjd med var att jag själv skötte det rätt bra på planen så jag tror inte att min lilla hund fick några men av tävlingen, och det var först när jag körde hem som jag insåg vilken flopp det hade blivit.
Jag har lydnaden på film, kanske den kommer ut här så småningom, men just nu orkar jag inte lägga ut den.

Jag vill i alla fall tacka ALLA på Elfsborgs klubben som har hjälpt till på något sätt för att ordna denna super bra tävling, speciellt Bernt som är en riktig klippa. Allt var verkligen upplagt för att vi tävlande skulle få det så bra som möjligt dessutom fina priser och ett fint lotteri.

Vill också gratta Anki och Astrid som fick till en riktigt bra tävling på 616 poäng och som nu är klara för SM:et i Värnamo, och tack för trevligt sällskap.

Tack och hej !

torsdag 9 juni 2011

Min lilla semester tripp

Då har jag och tjejerna varit ute på en semester/tävlings tripp.
När det gäller semestern så har jag haft det underbart.
Det började med att jag, tjejerna och husvagnen körde ner till Simrishamn förra lördagen, där tävlade vi elit spår på söndagen, men kom tyvärr inte runt spåret, det var för svårt för Qvittra med blöta boklöv. Jag stannade kvar till måndagen. Tack snälla Birgitta och alla andra i den klubben,dels för en bra tävling och för att jag fick stanna kvar en natt extra. Efter att ha haft lite sov morron så åkte jag ut och la ett spår i en annan bokskog och efter det så blev det en tur till Kivik och till Cafe Annorlunda. Vid 17.30 tiden så åkte vi vidare till Karlskrona brukshundklubb.

Väl framme så åkte soltaket upp det var så skönt att veta att här skulle jag bo en hel vecka till nästa måndag.

Jag måste bara tacka ALLA på Karlskrona brukshundklubb som på något sätt har hjälpt till med att ordna himmelscupen, ni är guld värda som lägger ner så mycket tid på oss tävlande och så bra ni gör det dessutom.
Att man sedan har det så bra när man bor på er klubb är ju toppen.

På schemat stod elitspår på torsdagen, lydnads 2:an på fredags kvällen och elit spår på söndagen.
Där i mellan så var det slappa, umgås med alla trevliga vänner och träna lite som gällde.

Tävlings mässigt så var det lite stolpe ut på alla tävlingarna, och jag var rätt så besviken att vi inte kunde få till något cert och en uppflyttning till 3:an.

Sedan när jag tänkte efter så insåg jag att Qvittra och jag nog ändå hade presterat rätt så bra med tanke på hennes ålder, hur varmt det var och att det var små naturpinnar.
Det var faktiskt inte så många som fullföljde båda spår-tävlingsdagarna.

Summan blev så här : Qvittra tog rätt håll bada dagarna(första dagen tog hon ett annat spår först), Hon missade bara 1 (en) lite natur pinne av 16 stycken. I uppletandet gjorde hon 9,5 ena dagen och enda dubbel 10:an andra dagen.
Så hon är allt en otroligt duktig liten special hund.

Och när det gällde lydnaden så kan man ju säga att det inte är riktigt färdigt ännu. Nedan följer filmer från all lydnad.
Men att hon gick från 8 till 8,5 till 9 i fria följet känns ju jätte bra.

Totalsumman för dom olika dagarna såg ut så här.
Torsdagen : 579 poäng, placering 4 av 29 ( 6 poäng ifrån certet och det drogs 10 poäng för att hon tog ett annat spår i upptaget, snurrar i framåtsändandet, uppe i krypet)
Fredagen : 152.5 poäng, placering 2 av 4 (7,5 poäng ifrån ett första pris. Hon trodde att det var en brukstävling så hon la själv in ett läggande i inkallningen, och började gå sakta vid sidan av konen i rutan så det nollade vi.)
Söndagen : 540.75 poäng, placering 7 av 27 ( det började så bra med dom två första momenten, sedan var det tyvärr kvarglömda köttbullar eller något annat på planen så det blev helt fel i framåtsändandet, nu kände nog Qvittra att jag kom helt ur fas och var något irriterad, så hon var som en fiolsträng och vi nollade krypet, metallen gjorde hon också nåt konstigt med som hon aldrig har gjort. Kanske vat min lilla hund lite trött också )

Måste bara gratta Anki och Astrid som vann tävlingen i söndags på fina 596 poäng.

Här kommer filmerna.

Torsdagens fria följ, inkallning och framåtsändande


Torsdagens kryp och skall


Torsdagens metall och tung


Torsdagens hopp


Fredagens lydnadsklass 2


Söndagens fria följ, inkallning och framåtsändande


Söndagens kryp, skall, metall, tung och hopp


Tack och hej !