tisdag 23 augusti 2011

Oj,Oj,Oj Vilken helg

Måste börja med att gratta mina vänner Bernt Carlsson med Mandylike's Overdrive som tog guld på bruks-sm och Anki Molin med Mallekraft's C'Astrid som tog silver på samma sm, båda i spårhundsgruppen. Ni är ju så otroligt duktiga och proffsiga båda två.

Och båda två är uttagna till Nordiska Mästerskapen den 16-18 september i Örebro, tyvärr fick jag ingen semester så jag får bita på naglarna hemmifrån.

Viken helg det har varit. Kan säga att jag tror att jag hade det nog jobbigast av alla på detta SM.
I positiv anda förstås.

Förra måndagen så åkte jag och flickorna till High Chaparall för att följa SM'et. Jag besiktigade husvagen innan jag åkte och det var inga problem där, skönt.

Tisdagen så var jag och Anki och spårade och körde ett uppletande, båda hundarna var duktiga.
Onsdagen så var det lydnadsträning med Anki och Bernt på Värnamo brukshundklubb, vem kunde väl ana att just dessa två skulle ta guld och silver i spårhundsgruppen några dagar senare.
Torsdagen så blev det lydnad och uppletande på Smålandsstenar's klubb med Toni.
Fredagen var det ju veterinärbesiktning, shopping, invigning och lottning.
På lördagen så skulle spår och uppletande gå av stapeln, och när dagen var slut så visade det sig att Bernt med Tjabo låg bäst till och skulle alltså starta sist, och Anki med Astrid låg näst sist. Tjabo missade ett föremål på uppletandet men hade fullt på spårupptag och spår, och Astrid missade också ett föremål+ lite annat tjaffs och hon hade fullt på spårupptaget men missade en pinne.

Nu blev det ju genast lite körigt för coachen och kennelkompisen Fia.
Det blev en tidig kväll så att man var klar i huvudet på söndagen.

Sedan var det rapportering om tider, och pauser mm + att jag samlade ihop olika leksaker mm till dessa två, för jag förstod ju att dom skulle hamna på pallen. Och jag tycker nog att presentbanden blev riktigt bra, och uppskattade hoppas jag.

Lydnaden var sträng att titta på kan ni tro, Anki gick ju i lilla ringen när Bernt gick i den långa.
Bernt hade ju ett försprång på 30 poäng och det släppte han inte.

Ibland så fick jag tillbaka känslan av när jag gick in sist i Borläng 2006 och fixade till guldet, och då kom det en liten tår.

Visst är det häftigt att två Mandylike's hundar har tagit guld i spåret med bara 6 års mellanrum.

Och Anki är så väl värd en pallplats så som hon har slitit med Astrid och Alice i alla år, hon körde ju 3 sm med Alice och nu är detta det tredje sm'et med Astrid.

Nu har jag en veckas semester kvar att vila upp mig på.

Sedan har jag hittat en husvagnsplats innomhus för min vagn, så nu blir det förhoppningsvis inga fler besök i den.

Här kommer lite bilder från SM'et, det blev inte så många, jag hade ju liksom lite annat att göra.

SM 2011 Värnamo - bloggen


Tack och hej !

söndag 7 augusti 2011

elitspår i Helsingborg

Har varit och tävlat elit spår i Helsingborg, samlingen var på Hallandsåsen så det var nära och bra.
Fick spår nummer 4, och det var det spåret som Ester hade första gången vi tävlade i Hbg och då kom vi inte runt, samma sak hände idag med Qvittra's första start i Hbg.

Qvittra gick rakt och fint ut till botten av rutan, vände där och fick ett spår ca en meter in i rutan, hon tog det åt vänster spårade en bit,stannade och spårade en bit till, sedan vände hon och jag trodde att hon då vände för att det var bakspår men icke, för hon vände igen och for iväg åt vänster och det var rätt. Tydligen hade hon jätte svårt att fästa i spåret och det visade sig sedan att 4 av 7 som inte kom vidare hade inte kommit ur rutan, och dom andra tre hade bara kommit ett par hundra meter och sedan hade det varit stopp. Bara 2 kom runt spåren och det var dom två sista (vi hade nummer 4).

Qvittra hade sedan svårt att få fäste i spåret, det regnade som bara den och hade gjort det hela morgonen. Hon gick rakt över en pinne, den enda vi fick med oss hem, och spårade vidare en bit, sedan var det stopp. Vi letade efter spåret, men när tiden var ute så skulle jag försöka att ta mig tillbaks till bilen, och det var lättare sagt än gjort. Vi irrade runt i 1½ timme innan vi hittade bilen och då var det ett gäng som var ute och letade efter mig. Ganska blöt var jag.

Stannade kvar och körde ett uppletande efter dom två som tävlade vidare, och det gick ju så klart bra.

Körde inom min husvagn för att plocka ut sängkläderna, och tror ni inte att dom har varit inne i den igen. Ingenting saknades och ett fönster var upplåst. Undrar om det är någon uteliggare som använder den som sovplats!!!
Jag blir så jäkla trött på folk som inte kan lämna andras saker ifred.

Tack och hej.

tisdag 2 augusti 2011

uppflyttad till lydnadsklass 3 !!!


Då kommer här en liten sammanfattning igen, denna gång så är det både bilder och en film från lydnads 2;an med.

Vecka 28
Lördag : Packade och hade en lugn och skön dag, och åkte upp till Kungälvs brukshundsklubb vid 16.30 tiden för att mellan landa där innan färden gick norrut till Årjäng och Helens träningsläger. Hann med ett lydnadspass innan jag åkte .
Söndag : Kom fram på eftermiddagen, gjorde inte så mycket denna dag. Jag, Helen och Louise var och gick en runda med tjejerna och tittade på de underbara markerna.

Vecka 29
Måndag : Jaktträning med Helen, Ann, Gunilla och Louise hela dagen med Anki på hennes underbara mark och några andra flatte människor. Oj.oj,oj vilka marker, man hade kunnat vara där och träna hur länge som helst. Träningen gick rätt så bra.
Tisdag : Lydnadsträning med Louise på Årjängs brukshundsklubb, sedan handling, titta in i Abekos lagerförsäljning, uppletande och ett kort spår. Denna dags träning är jag riktigt nöjd med, lydnaden funkade bra och Louise kom med många bra tips, uppletandet gjorde Qvittra riktigt, riktigt bra och i spåret hade jag pregat ner pinnarna i mossa och lingonris och hon tog alla hur lätt som helst. Denna dag så slutade min telefon att funka.
Onsdag : Spår med Louise på förmiddagen, och vilket spår det blev. Vi gick ut åt varandra och jag kan ju säga att det är bra att andra lägger åt mig och Qvittra ibland, för ett sådant spår hade jag nog aldrig lagt själv. Det var eländig terräng men min lilla hund fixade det hur lätt som helst.
På eftermiddagen så slappade jag och satt och läste. Det var verkligen skönt efter dessa innehållsrika dagar.
Torsdag : Jaktträning igen, nu runt Helens stuga. Förmiddagen så sköt jag med min apportkastare på en kolv åt Ann, Anki och Leif, sedan körde vi lite vatten och då ägnade jag det åt att se till att inte Qvittra "strandraggar" vilket gick bra. Hon var ju het som bara den, efter att ha suttit och lyssnat på många skott under hela förmiddagen. Eftermiddagen så körde vi (Helen, Gunilla, Anki och jag) stationer med närsök, markering, linjetag(3 st) och alla hundarna var med hela tiden och alla var så nöjda med sina jyckar och speciellt nöjd skall ju Gunilla vara som hade med sig Hugo 1½ år och han brydde sig inte om att Qvittra var i höglöp och att Vinna också löpte. Tänk om alla hanar och hanhundsägare vore sådana ;-)
Fredag- Söndag : På fredagen så skulle färden gå ner till Fegen och ett jaktläger som Susanne och Charlotte Lindell hade ordnat. Som instruktör var det Mr Roger Phillips från Wales. Jag såg inte fram emot resan som startade 10.30 och jag var framme 17.30, utan telefon och ingen AC i bilen och ingen sömn natten innan. Och mycket riktigt så var jag dödstrött när jag kom fram.
Tyvärr fick jag inte vara med på kursen med Qvittra eftersom hon löpte, så jag var med som kastare. Eftersom vi stod mycket ute på fälten och kastade så fick man inte någon riktig helhet, men alla som var med, med hund var jättenöjda, och det som jag hörde och såg så verkade Roger vara en mycket duktig instruktör.Riktigt synd att jag inte fick vara med och kunna få lite tips på mina och Qvittras bekymmer. Var hemma klockan 19.00 efter att ha packat ur husvagen, och tror ni att jag var trött ??? Kan säga att jag inte såg fram emot att börja jobba på måndag morgon igen.
Bilder från Årjäng
Årjäng 2011 - bloggen


Måste bara tacka Helen för att vi fick komma upp till detta underbara Årjäng, jag längtar redan till nästa år och hoppas då att det blir så att man kan vara där några fler dagar, det var så mycket som man inte han titta på och man skulle vilja träna mer i markerna.( Sedan skall vi ju hälsa på Leif också )

Vill också tacka Susanne och Charlotte för att ni ordnade ett så bra jaktläger, hoppas bara att man kan få vara med om det blir en uppföljning.

Vecka 30
Måndag-Torsdag så var det sova, tvätta och sova igen.
Fredag : Fixa till lydnadsplanen inför lydnadstävlingarna på lördagen och söndagen, där jag skall vara tävlingsledare.
Lördagen : Tävlingsledare i 3:an och eliten och så fick jag reda på att jag kunde vara med på söndagens tävling i klass 2.
Söndagen : Min Qvittra hon är allt för go, jag tränade ju tvåan inför tävlingen i maj, då missade vi ju uppflyttningen, och efter det så har jag inte tränat någon lydnads lydnad alls, och så går hon bara in och gör alla moment så mycket bättre än när vi tränade dom. Vi fick ihop 189,5 poäng och ett 1:a pris och klassvinst. Det var varmt som tusan och visst kände jag att hon var lite lojjare än vanligt med det syns inte så mycket av det på filmen.

Betygen och kommentaren såg ut så här :
Platsliggning : 10
Fritt Följ : 8,5 vp, tränger,(snygga sättanden)
Läggande : 9 litetdk, sättandet
Inkallning med stå : 9 några steg, tempoväxling
Sändande med ställande : 10
Apportering : 9,5 tempoväxling
Fritt hopp över hinder : 9,5 sättandet
Fjärrdirigering : 10
Helhetsintryck : 9 lite slarv

Här är en film från tävlingen, tack Anna för att du filmade.


Och här är lite bilder
Lydnadstävling klass 2 Hstd 31 juli 2011 - blogg

Så nu är det ännu en ny vecka med jobb och till helgen är det Tall Ships Races i Halmstad.

Fattar ni att man börjar bli lite sliten, eller !!

Här kommer bilder från brukslydnadslägret i Oskarström
Brukslydnadsläger i Osk - bloggen


Tack och hej !