torsdag 29 september 2011

Cert, DM i spår, och 605,75 poäng



Vilken helg jag och Qvittra hade i Falkenberg. Vi tävlade elit spår båda dagarna.
Ett stort tack till alla i Falkenbergs BK som på något sätt hjälpte till på dessa tävlingar.

I lördags så var det DM och vi var 9 från distriket och en utifrån, det var ju ett tag sedan jag tävlade ett distriktsmästerskap - 2008, då kom vi tvåa och innan dess var det 04 och 05 och då vann vi båda åren.

Vi började vi med att köra fullt på spårupptag och spår, vilken känsla det är när man hittar den långe.
Jag kollade efter och på 12 starter i år (detta är ju första året jag kör elit) så har Qvittra valt 1 (ETT) bakspår, och hon har brutit 3 tävlingar, och på dom andra 9 tävlingarna har hon totalt missat 2 (TVÅ) pinnar av 72 totalt. Inte illa tycker jag, kan nog skryta med att jag har en duktig spårhund i alla fall.

Efter detta så var det uppletande, och som hon gjorde detta, min underbara Qvittra, det var ett sådant uppletande att man nästan fick ståpäls = betyg 10.

Sedan var det platsliggning och stege och där fick vi var sin 10:a.

Då var vi i samma läge som i Elfsborg i juni, och jag glömmer aldrig hur besviken jag var efter lydnaden då, så jag tog verkligen inte ut något i förskott denna gång.

Men lydnaden gick bra, långt ifrån perfekt men vi fick ihop 255,75 på den och totalt 605,75 poäng och blev därmed Distriktsmästare i spår och fick till ett klent SM poäng. Jippie vad matte var glad. Vill också gratta Åsa med Chili som kom 2:a och Jenny med I-or som kom 3:a, dessa två tjejer gjorde strålande lydnad med sina hundar.

På söndagen så trodde jag att jag skulle ha svårt att ladda om, men det gick fint.

Spårupptaget strulade lite, Qvittra tog det först helt klockrent rätt och hon hade kommit utanför rutan men inte jag, när hon av någon anledning blev osäker på sig själv, hon vände och gick upp och kollade hörnpinnen, sedan tillbaka till spåret och tog det någon meter fel och sedan hade hon bestämt sig att det var rätt från början och så for hon iväg, betyg 8,5. Men jag är ändå väldigt glad över att hon bestämde sig för att gå på rätt håll och inte tog bakspåret.
Sedan spårade hon som en gud, jag såg färska älg klövar i leran men dom brydde hon sig inte om och hon plockade alla pinnar i dag också.

Jag badade henne på väg hem för jag trodde att hon skulle vara lite sleten i värmen, och med facit i hand skulle jag nog inte gjort detta för hon sprang som en gasell på uppletandet sedan.

Där fick hon bara 3 föremål, för hon sprang och hade inte näsan på i början = 6.5-7

Återigen fullt på plats och stege.

Lydnaden kändes bättre idag, fast vi fick lite sämre poäng 253,5 (men utan det förajliga lilla islaget på hoppet hade det ju varit mer) och det var ju riktigt härligt att jag känner att det inte är några problem med att tävla två dagar på rad.

Vi placerade oss på en 2:a plats med 572 poäng , men inget cert. Grattis Niklas och Gunvald som gjorde en strålande lydnad.

Nu har jag anmält mig till 5 tävlingar till, hoppas att man kommer med och så skall jag konservera detta tills dess.

Tack och hej !

söndag 18 september 2011

Elitspår i Smålandstenar

Denna gång så bloggar jag i omvänd ordning, så jag börjar med gårdagen (vecka 37).

Jag och Qvittra var och tävlade spår i Smålandstenar i går. Tack till alla som var med och ordnade denna trevliga tävling och även till alla härliga medtävlande, och ett speciellt grattis till Helena Lundahl som gjorde en riktigt bra tävling.

Hade en känsla innan att det skulle kunna gå riktigt bra, men det gjorde det inte.
Vi började med spåret som gick super, fullt på upptag och alla pinnar.

Efter det så var det uppletande och här gjorde Qvittra två saker som jag inte varit med om innan, det första var att hon sprang fram och tillbaka längst ut på baslinjen,så hon fick ju dom två föremålen som låg i hörnerna men sedan fanns där ju inte mer, men jag trodde att det kanske låg något mer där ute som hon hade svårt att få vind på eftersom det blåste svagt, svagt medvind så därför kallade jag inte in henne, och när hon väl kom in så hittade hon en fläck ca 4 meter framför mig där hon stannade och smaskade i sig något, jag ropade, pratade, lockade, slet mitt hår, men den lilla Qvittra bara stod kvar och smaskade. Till slut så fick jag henne där ifrån och hann bara med att skicka ett skick till och då var tiden ute. Qvittra fick det tredje föremålet när tiden gått ut. Betyg 5-5.
Vi tränade där efter tävlingen och hon gjorde precis samma sak, men då fick hon allt veta att så gör man inte.

Lydnaden kändes inte speciellt bra, jag har ju en förmåga att bara komma ihåg det som gick dåligt, och det var det en del saker som gjorde. På inkallningen så gjorde hon ett extra ligg IGEN, och på framåtsändandet så blev hon VÄLDIGT lång på 1:a.
Så när jag fick betygen så blev jag riktigt glad, för så knasigt var det ju inte. Ni får själva titta på filmerna.

Fritt Följ : 8,5-8
Inkalln : 6,5-8
Framåts : 6-5,5
Kryp : 8-7 (har nästan bara haft nollor och femmor på detta innan)
Skall : 8-8,5 (ett bra labrador skall)
Metallen : 10-10
Tungen : 9,5-10
Hoppet : 9,5-10
Stegen : 8-8,5 (hoppade sista och var lite tveksam)
Platsen : 10-10

Totalt 566,75 poäng och en 3:e plats (Lydnadspoängen blev 246,75) och inget cert förståss
Elit spår, Smålandstenar 17 sept 2011

Elit spår, Smålandstenar 17 sept 2011


Vecka 36
På lördagen så ordnade jag en träningstävling klockan 13.00 på klubben.
Hade sagt till 47 stycken och 11 tackade ja.
Lennart kom ner från Alingsås så vi träffades klockan 8.30 i skogen för att köra spår och uppletande. Hundarna fixade detta bra.
Tillbaka till klubben för att grilla och sedan köra igång "tävlingen"
Vi delade in oss i två grupper och var klara vid 16 tiden.
Jag var riktigt nöjd med dagen, hoppas att det blir fler sådana här dagar framöver.
Bilder från spårarbetet.
Träningstävling 10 sept 2011 - bloggen


På söndagen så tränade jag och Tina lydnad och fick till riktigt bra detalj träning.

Vecka 35
På lördagen så var det jaktträning uppe hos Susanne.
En heldag med riktigt bra träning både på långa linjetag över murar och vägar, kluriga markeringar, skott och så viltträning. Qvittra skötte sig rätt så bra när vi körde med dummisarna, men sedan på eftermiddagen när vi körde med viltet så var hon riktigt i gasen.
Men man får ju se det positiva och det var ju att hon kändes bra med dunmmisträningen.
Känns skönt att inte starta henne på några prov eller WT i år, vi väntar tills hon förhoppningsvis lugnar ner sig.
Här kommer bilder från denna dagen
Jaktträning 3 sept 2011 - bloggen


På söndagen var jag reserv i Laholm och kom inte med.

Vecka 34
På fredagskvällen träffades vårt träningsgäng hemma hos Jenny och Fredrik, för att äta gott och umgås, tack snälla ni för att vi får komma och invadera ert hus. Lördagen så skulle det tränas för fullt, vi hade planerat allt för en heldag, men så kom åskan och regnet och då var det inte riktigt lika roligt längre. Vi började med lydnaden och sedan var det uppletande, efter lunchen så var det några som körde sök. Själv tappade jag sugen så det blev inget spår för mina hundar.
Bilder från lydnaden.
Träningshelg med gänget aug 2011 - bloggen


Tack och hej !