torsdag 17 november 2011

Sista tävlingarna för året

Ja, då var årets tävlingar över och det har väl varit ömsom vin och ömsom vatten, mest vatten tycker jag nog. Det kommer att komma en lite sammanfattning så småningom över året.

Men jag kanske inte skall vara allt för besviken, om man jämför Qvittra med Ester så startade dom i elitspår när dom var 3 år båda två(den ena är född i februari och den andra i mars)
Ester plockade sitt första cert när hon var 4 år, och Qvittra 3½.
Ester blev brukschampion när hon var 5 år och det hoppas jag att Qvittra skall fixa till nästa år när hon är 4.
Ester var 6½ år när hon startade på sitt första bruks-SM(och hann ju med 6 starter på rad), och med lite tur så kanske Qvittra kan göra det när hon är 4½ år, vi skall ju "bara" få till det på en tävling till innan midsommar nästa år.
Man skall inte jämföra det vet jag, men jag tycker att båda hundarna är väldigt lika i sitt sätt.

Simrishamn 30/10 :
Jag åkte ner med min husvagn och tjejerna på lördagen och kom fram efter lunch.
Då var snälla Birgitta W där och hälsade oss välkomna och såg till att vi fick el mm. Den klubben är så gästvänliga, man blir så himla glad och uppskattar det väldigt mycket. Träffade också på ett nytt par som jag inte mött innan, Anders och Ulla och det är ju alltid roligt när man möter människor och det nästan känns som om man har umgåtts innan. Vi käkade kina mat tillsammans och sedan bar det in till sig själv och mys framför tv'n med flickorna. Det var ju premiär på Så mycket bättre.
Så till tävlingen, vi fick spår nummer 8 och det var ett riktigt fint spår i en kohage, Qvittra var het som en kamin när vi gick fram och hon for över spåret till rutans bakkant och gick ut åt höger, såg att hon inte spårade ordentligt, tillbaks till rutan förståss, där vände jag på oss och gick tillbaks till baslinjen, och när hon nästan var framme på linjen så tog hon spåret och kom iväg åt rätt håll(samma håll som innan) betyg 6, sedan spårade hon som en gudinna och fick alla pinnarna.
Uppletandet gick på en åker i medvind och nedförsbacke, och där skulle jag köra min superladdade hund som inte var ett dugg trött efter spåret, ja ni kan ju tänka hur det såg ut. Jag tror att jag fick ropa Qvittra vänd säkert 20 gånger för annars hade hon nog hamnat i hemkommunen. När tävlingsledaren sa en minut kvar så hade vi 1 föremål, sedan fick vi två snabba, totalt 3 föremål och 6,5-7 i betyg.
Här tog jag en funderare, Ann-Sofie och Libbie hade kört nästan fullt på specialen så jag visste att det inte skulle bli några "lätta" cert, och jag hade missat ca 50 poäng redan. Jag bröt tävlingen, ville inte slita på vår lydnad med tanke på att vi skulle tävla helgen efter och inte hade någon tid att träna innan dess. Det kändes lite knasigt, vi hade ju inte gjort en speciellt dålig tävling så långt - spåret åt rätt håll, men hade gått över det, alla pinnar och tre föremål och ett supertrevligt upplägg. Men ibland får man ta sådana beslut. Sedan var det bara att packa och åka hem.

Ronneby 6/11 :
Åkte till Jutta så att jag var framme på fredagskvällen, åh så fint hon bodde i sitt hus och alla natur runt hörnan. Tack snälla Jutta för att jag fick komma och våldgästa dig, det var så skönt att slippa dra husvagnen en helg till. God mat och upppassning fick jag hela helgen.
Lördagen tillbringade vi på klubben först och tränade lite lydnad mm. och sedan åkte vi på en julmarknad. Tyvärr hade jag migrän hela helgen, och det är ju så jäkla trist för man är ju inte riktigt sig själv när man går på alla dessa mediciner.
Tävlingsdagen :
Jutta bor bara 10 minuters bilväg till samlingen, så det var lyx.
Vi började med platsen som gick bra = 10, sedan var det uppletande och där fick vi 9,5 på fyra föremål, det drogs för att både jag och Qvittra var lite osystimatiska.
Sedan var det dax för spåret, och hon var lika het idag och tog tyvärr bakspår, det andra på 14 starter. Sedan ett jättefint spår i blandad skog och alla pinnarna.
Lydnaden gick i två ringar med Frittfölj, Inkallning, Framåtsändande och Stege i den första ringen och sedan kryp, skall, metall, tung och hopp i den andra ungefär som på SM. Kul upplägg.
Här kändes det bra och jag och Qvittra hade en go känsla tillsammans, med det var lite småmissar här och där som drog ner betygen.
Totalt fick vi ihop 566 poäng och kom på en tredje plats av 13 , dock inget cert eftersom Jan-Ola fick ihop 608 p, stort grattis till dig.
Tusen Tack till alla som hjälpte till i Ronneby, det är alltid lika roligt att komma och tävla hos er. Fina spårmarker, bra uppletanderuta, underbar mat, härliga och trevliga funktionärer, ett superbra upplägg med prisutdelning klockan 15.00.

Kan säga att jag var trött när jag kom hem, var hemma 18.30 och låg i sängen 19.00 med en imigranspruta i låret, sov till 02.00 då jag fick ta en ny imigranspruta, sov till 05.00 när klockan väckte mig. Tror ni att jag var lite sliten på jobbet, men jag släpade mig dit och hängde med hela dagen.

Det som jag skall lägga krutet på i vinter är krypet, men först skall vi ha en välbehövd vila.

I lördags var jag och satte in min husvagn för vinterförvaring och körde rundan om Oskarström som hade lydnadstävling, och när jag tog ut Qvittra trodde hon ju att det skulle bli träning med en massa lek och godis, men där fick hon tji, vi bara gick runt och tränade på att inte träna. Nyttigt för henne.

Tack och hej !