torsdag 15 mars 2012

Ester 15 år idag


Då var det dax att ta tag i uppdateringen av denna blogg.
Min älskade Ester (Mandylike's Quality of life ) fyller idag 15 år. Tänk vad mycket hon och jag har varit med om. När man tänker tillbaka så blir det många och väldigt härliga minnen.
Hon har alltid ställt upp till hundra procent. Vi har ju tränat och tävlat i en hel del grenar.
Jakten gick rätt så bra när Ester var ung, hon fixade till ett 1:a pris i unghundsklass sedan var det något konstigt som hände när det gällde vattenarbetet, den knuten löste vi aldrig.
Viltspårschampion blev hon på 4 starter (1 i anlagstestet och 3 raka 1:or i öppen klass)
Vi började ju med att köra viltspår, och gick sedan över till personspår, och jag kan säga att vi har slitit för att komma så långt som vi gjort i brukset, för viltspåret tog oftast överhand i början.
Nordisk lydnadschampion är hon, och 3 lydnads SM varav en där vi gick vidare till finalen i prickiga gummistövlar. Och våra resor till Norge och Danmark dom glömmer man inte i första taget.
Svensk Brukschampion i spår med 6 SM och 2 Nordiska Mästerskap (Danmark och Finland), varav guld på ett SM och en 4:e plats på ett NoM. Även årets spårhund har hon ju som merit. Ett 40 tal cert tror jag nog att vi fått ihop.
Vi var i Norge några gånger och tävlade spår, men fick aldrig det där certet i grannlandet. Även att spräcka drömmgränsen på 630 poäng missade vi.
Tänk alla roliga läger man varit på, och alla härliga och goa människor man träffat.
Tack alla som på något sätt hjälpt mig och Ester till att bli ett sådant framgångrikt ekipage, utan er hade man inte kommit så långt.
Nu tar vi en dag i taget och min stjärnhund skall få vara med och göra så mycket som hon vill och orkar, så får vi se hur länge hon hänger med.
Dessa bilder är tagna för 1½ vecka sedan, helt makalöst att hon är så pigg och fräsch i kroppen.
Här är bilder på "tårtan"
Försökte lägga ut filmen som jag lagt ut på FB, men det funkar inte.
Tack och hej !