söndag 18 oktober 2009

Träningsdag


Här är beviset till fåret i upptagsrutan som det är skrivet om nedan.

Ester fick ett spår som var 3 timmar gammalt och det hade varit tre hundar med och vallat, detta klarade hon galant, missade en pinne, men vilken spårhund hon är och vad roligt hon tycker det är.

Tina och Hymer i ett fritt följ, detta är deras paradnummer.

Jag belönar Qvittra efter uppletandet, hon tog 4 föremål på 3 minuter(det låg ute 6) det var bla. en patronhylsa och en napp och jag visste inte var föremålen låg.

Qvittra och hennes boyfriend Ruffe fick springa av sig, dom har verkligen roligt när dom busar.

Stubbåker var dagens underlag, Christer hade lagt ett fulllängds spår med alla möjliga underlag bla. utlagt i frost som tinat på vissa ställen men vissa ställen var fotfarande frusna när vi gick spåret, högt gräs, lågt gräs, stigar, gödslad åker, stenar, bärris, stubb, över gärdsgårdar, skog mm. Det som var lite kul var att i upptagsrutan gick ett får ca 5-10 meter från där vi släppte på(det hade ju gått över upptagssträckan) men Qvittra brydde sig varken om fåret eller spåret efter henne, tyvärr var Q alldeles för ivrig så hon sprang ut och klapp spåret, uten analys åt fel håll, jag lät henne spåra för att se om hon själv kom på att det var fel, men det gjorde hon inte, så jag skickade om igen.Det är andra gången nu som hon far iväg på bakspår så idag(har semester) blir det upptagsträning.Q missade två pinnar(av7) men själva spårbiten fixade hon så jäkla bra, och hon är grym i vinklarna. Är jättenöjd med henne.
Fredrik och I-or i uppletande rutan, ja det är en liten napp som han kom in med på detta vis. I-or gjorde sitt bästa upplet som jag har sett, vad glad man blir då.

Jenny och Ruffe tränar ingång på plan, han har mycket att sköta den lille mannen, men han fixade det bra tom. med störning av en häst(som han innan har tyckt varit lite läskig)Dom jobbar så fin tillsammans, Jenny och hennes Ruffe

Sopplunch ute på verandan, vilket väder vi hade hela dagen.

Jag lade ett spår till Falco i fårhagen, vilken spårhund han är och så fint han fixa det, på två ställen fick han slita(en spetsvinkel och där hela gänget hade stått hela förmiddagen) men han redde upp det mycket bra.

Vi samlingen på morgonen, det är ett glatt gäng. Jag är så glad att jag har kommit med i detta träningsgäng, det känns verkligen som att alla vill alla väl, är ärliga och har höga mål.


Tack och hej.

6 kommentarer:

  1. Vad säger du???? Väljer denna vallningstränade Labbe ett spår framför ett får i upptagsrutan??? Verkar som om du fokuserat på fel sak ett tag...:) Du får komma ner till Skåneland och träna lite mer vallning låter det som!
    Hälsar Lisa o Mico (Som INTE hade valt spåret om det hade gått ett får i upptagsutan!!!)

    SvaraRadera
  2. Hej Lisa !
    Javisst känns det lite konstigt efter att ha sett Qvittra "valla" era får, kanske jag plockar fram den träningen igen!!!
    Har lagt in ett bevisfoto på gårdagens händelse.

    Fia

    SvaraRadera
  3. Vilket gäng vi har!! Roligt att se alla fina bilder - tack så mycket för att du är så flitig med kameran. Och tusen tack för de supergoda kanelbullarna!!:-)

    Men varför ser Ruffe alltid ut som ett galet monster på bild?:-) Extra tack till Qvittra för hjälp med skotträningen, det blev ju kalasbra!

    Kram på dig och puss på mulen till de svarta!

    SvaraRadera
  4. Otroligt viktigt att hitta en bra träningsgäng!
    Ni verkar ha en mkt skön samling med folk och hundar, trots galna kelpiesar ;-), kul med fåret, men jag säger som Lisa, Eassa hade ALDRIG, valt spåret i en sådan upptagsruta! :-D
    Pratade förresten med Anna Lena, och det var inga bekymmer!
    Ha det gott!
    Vi ses!
    ;-) Heléne o Brassan

    SvaraRadera
  5. Så flitiga Ni är! Var det inte Ni som brukar vila i form?? Just nu är det vi som vilar oss och jag tror inte det är i form:-( Astrid är fullständigt GALEN.Om jag blir frisk nog till att tävla på söndag så blir det inte lätt att teambilda med en vettevilling...

    SvaraRadera
  6. Mirakel hade INTE valt spår....mums med lammkött, precis som matte tycker :-)

    puss och kram
    Catta

    SvaraRadera